Khamis, 10 Jun 2010

Amukkan Skuad Demo Di Tasek Gelugor!

Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurnia-Nya satu gabungan semula team Skuad Demo yang telah sekian lama menyepi dan umpama harimau yang kehilangan taringnya. Disebabkan masalah-masalah dalaman kecil dan ada segelintir jurulatih yang kurang senang dengan kemajuan serta usaha gigih para jurulatih khususnya yang melibatkan pentadbiran dan amnya melibatkan unit skuad demo selama ini. Dengan berkat usaha gigih dan murni dari salah seorang jurulatih yang lebih mesra dengan panggilan "Abg Long", Cikgu Izani merupakan tunjang utama dalam penggerakkan semula unit skuad demo yang telah dicemari dengan pelbagai masalah dari segi pengurusannya..

The Opening: Tari Bunga Tanjung
'
Mungkin itulah yang dikatakan semangat serta kekuatan seorang yang bergelar anak Gayong, dengan sekembalinya Cikgu Izani dari pertapaan selama 3 tahun akhirnya membuahkan hasil dengan perbincangan dalam telefon hingga ke pertemuan bersama-sama Cikgu Helmi, Cikgu Atan, Cikgu Mon, Cikgu Akmal dan Cikgu Zul dengan sokongan Ketua Jurulatih serta Pengerusi Majlis Guru-Guru Pulau Pinang Cikgu Rizduan dan nasihat daripada Cikgu Rusli, Cikgu Fuzi serta Cikgu Nizam akhirnya ianya dapat dilaksakan dengan sesi latihan skuad demo mula dijalankan dan akan terus dijalankan mulai saat ini.

Final Comeback: Aksi Abg Long vs Cikgu Atan Jr.

Persembahan sulong skuad demo yang pertama dan dianggotai oleh 8 pesilat putra dan 1 pesilat putri dilaksanakan dengan jitunya di Kampung Master, Tasek Gelugor pada 5 Jun 2010 jam 2 petang. Mungkin dengan ahli yang kurang dari 10 anggota ini belum cukup kuat, namun kami bertekad akan membuat pembaikkan dari masa ke semasa dari segi mutu permainan, pengelolaan dan seterusnya kepada keseragaman dari semua aspek yang difikirkan perlu.

Persembahan dijalankan dengan dimulai dengan gerakkan masal bunga tanjung serta serangan berantai diikuti gerak tari solo, tempur tangan kosong, seni permainan pisau, seni tempur parang panjang dan seni tempur cindai-parang panjang "comeback form Abg Long". Walau dalam keadaan gelanggang yang tidaklah dikira baik namun dengan keluasan yang minima itu digunakan sepenuhnya bagi meraikan kedua pasangan mempelai.


Kami amat mengharapkan agar ini dapat menyuntik semangat kami untuk terus memerjuang dan menjadi pewaris agar dapat dilihat serta disambung oleh generai akan datang serta masyarakat masa kini... Insya'Allah..

Akhir kata,terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan yang tidak terhingga kepada Syahirah dan suami kerana kerana sudi menjemput kami bagi bersama meraikan hari bahagia mereka.

"Semoga Allah Kurniakan Kebahagian Hingga Akhir Hayat"8 ulasan:

hrusli61 berkata...

Syabas Panglima Hitam di atas usaha yang murni ini semoga dapat dicontohi oleh semua gurulatih lain.

InsyaAllah dalam KILUUB nanti akan bertambah erat lagi ukhuwah kita semua. Mari kita ajak semua gurulatih Penang tidak kira cawangan atau gelanggang mana memberi semampu boleh untuk KILUUB ini.

Jadikan KILUUB sebagai sambungan usaha-usaha Panglima Hitam yang diamanahkan sebagai Pengarah buat tahun ini.

Seperti mana yang kita sama-sama ketahui KILUUB adalah anjuran Majlis Gurulatih Pulau Pimah dan bukan monopoli sesuatu cawangan atau gelanggang.

Mari kita berdoa semoga KILUUB berjalan dengan cemerlang dan dipautkan hati-hati yang sudi dan mahu dipautkan.

Panglima Hitam berkata...

Alhamdulillah....
terima kasih diatas komen yang membina ini.. sebenarnya saya hanya membantu tetapi yang lebih berusaha kearah ini adalah cikgu izani kerana bagi saya kadang-kadang saya dah malas dengan karenah jurulatih ni tapi bila saya lihat semangat dan kesungguhan cikgu izani hati saya tergerak untuk kembali semula ke zaman yang pernah kami lalui suatu ketika dahulu..

Insya'Allah KILUUB tahun ni kami akan usaha kan dan buat yang terbaik walau hanya kami brempat, ia bukan alasan dan kami telah berusaha mengumpulkan kekuatan dari cawangan-cawangan lain yang mahu bersama dan sesekali kami takkan bersama dengan cawangan yang tidak mahu menjadikan ini sebagai platfom dan komitmen..

semoga usaha murni ini akan terus berkembang dengan bantuan nasihat dan sedikit tunjuk-ajar dari guru-guru lama...selagi mana seseorang jurulatih tu mampu menerima kami berlapan (buat masa ini) insya'Allah kami akan memberikan pandangan positif..juga sebaliknya.

Pak_Anjang berkata...

Salam, saya jg ucapkan tahniah & maju jaya kpd Skuad demo baru ini & moga akan bertambah ahli nnti. saya nk join pun "joint2" saya dah pruk2-prak2 dah! Maklumlah org tua..tuk wan dah! he3.

Namun saya tetap beri semangat & bersemangat kpd anak2 gayong, insyaAllah sampai akhir hayat.
Teruskan usaha & anak2 gyg lain jg...berilah sokongan & k-sama yg sebaiknya kpd semua usaha baik.

Bersatulah ke arah kebaikan & kemajuan. Maksud AQ: "..tolong menolonglah ke atas kebajikan & takwa"
Hidup Gayong P. Pinang!
Allahu akbar, walillahil hamd.

Pak_Anjang berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Panglima Hitam berkata...

terima kaseh pak anjang... insya'Allah,akan kami usahakan sedaya termampu kami... semoga Allah memberikan petunjuk serta bantuan kepada kami untuk lebih maju dan berjaya..

Unknown berkata...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan kenalah kita tentang hakikat bangsa ini.

Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal Si Kitul dan Raja Mandeliar yang mencari peluang dan ruang untuk melumpuhkan bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

narapatinantaboga berkata...

salam skuad panglima hitam. syukur orang2 muda berkumpul dan bergerak balik. orang tua hanya memayung. yang menggempur adalah yg muda. semoga perjuangan terus berkembang... Amin! ;)

Panglima Hitam berkata...

semoga ianya terus berkembang dan menjalankan tanggungjawabnya sebagai hamba serta kalifah Allah...semoga apa yg dirancangkan berjalan dengan sempurna walau ada dugaan dan halangan dari golongan manusia yang berhatikan binatang...

Mahaguru Silat Seni Gayong/Serantau

Dato'Paduka Daeng Meor Rahman

Pusaka Gayong Pulau Pinang Time Zone..!

Anda Adalah Tetamu Kami Yang Ke.....

Panglima Hitam At Silat TV..

Maklumat/Info Terkini Dari Pusaka Gayong Pulau Pinang

SELAMAT DATANG

Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong Pulau Pinang

 
Semua Anak-Anak Gayong + Skuad Demo!
:: Jemputan Majlis Hari Pencak Warisan Pada 19 Februari Dari Pertubuhan Seni Silat Gayung Penggerak Pulau Pinang
Info Oleh:Cikgu Helmi
 
Anak-Anak Gayong!
::Lawatan Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Najib Ke Gelanggang Pusat PSSPGM,Gurun Kedah pada 25 Februari 2012.
Info Oleh: Cikgu Izani
 
Anak-Anak Gayong!
::Jemputan Ke Majlis Perasmian Anugerah Sandang & Perasmian Gelanggang Pusaka Warisan Di Batang Kali,Selangor Pada 28 Januari 2012 Jam 7.00ptg.
Info Oleh: Cikgu Helmi/Cikgu Ismail IPTB
 
::SEBARANG MAKLUMAT/INFO TERKINI,SILA SMSKAN KEPADA CIKGU HELMI(PANGLIMA HITAM) DITALIAN 012-5633904,
TERIMA KASIH.
 
SALAM UKHUWAH FILLAH BUAT SAHABAT-SAHABAT SEGAYONG SEMUA...
::DIKEMASKINI KALI TERAKHIR PADA 18 JANUARI 2012::

Komuniti Gabungan Anak-Anak Gayong SeMalaysia

Komuniti Gabungan Anak-Anak Gayong SeMalaysia

Bloggers Malaysia

1st Malaysian MPV...

5 Catatan Terbaik Pusaka Gayong Blog...

Kopi Gayong Kini Di Pulau Pinang...

Sebarang pertanyaan atau tempahan kopi gayong sila hubungi Pengedar Tunggal Kopi Gayong Bahagian Negeri Pulau Pinang Cikgu Redzuan di talian 0194090825

Doa Anak-Anak Gayong Di Pusara Mahaguru..

Panglima Hitam

Template by - Abdul Munir - 2008 - layout4all