Isnin, 9 November 2009

Ujian Kenaikkan Bengkong PSSPGM

Alhamdulillah, sekali lagi bersyukur kita kehadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya satu lagi program dapat dilaksanakan dengan jayanya oleh PSSPGM Cawangan Nyior Sebatang iaitu Bengkel serta Ujian Kenaikkan Bengkong bagi pesilat-pesilat dari gelanggang-gelanggang dibawah Cawangan ini yang ketinggalan untuk bersama semasa ujian secara besar-besaran oleh PSSPGM Negeri dijalankan pada bulan Mei yang lalu.
Tunjuk Ajar: Guru Borhan Sedang Memberikan Kata-Kata Nasihat & Tunjuk-Ajar Kepada Salah Seorang Peserta


Namun begitu berkat kesepakatan para jurulatih dan setelah mendapat persetujuan daripada Majlis Guru-Gurulatih Negeri Cawangan Nyior Sebatang diberikan kelonggaran dan mandat bagi menjalankan kursus dan ujian bengkong bagi lebihan pesilat yang ketinggalan ini. Dengan kesungguhan serta semangat juang yang tinggi para jurulatih berkumpul dan membincangkan bagi program serta aturcara yang bakal dirancang seterusnya dijalankan pada tarikh yang telah ditetapkan oleh Majlis Guru-Guru PSSPGM Pulau Pinang.
Bukti: Mungkin Itu Yang Dimaksudkan Oleh Cikgu Anuwar..

Walaupun ini hanyalah kursus dan ujian bagi saki baki pesilat yang telah gagal untuk ke ujian yang telah diadakan pada bulan Mei lalu, namun penyertaan amat menggalakkan dengan keseluruhan peserta mencecah hingga ke angka 80 orang dari pelbagai serta gelanggang yang berbeza. Ini dapat memberi serta menyuntik semangat juang remaja ini bagi sama-sama untuk menjalankan latihan ulangkaji sebelum ujian pada sebelah pagi keesokkan harinya. Dari ini kita dapat melihat pergaulan serta suai kenal antara pesilat dari peringkat kanak-kanak hinggalah ke dewasa cukup membanggakan dengan rasa hormat serta rendah diri yang ditunjukkan.

Semangat: Asas Atau Tapak Gayong Yang Wajib Dikuasai Oleh Setiap Ahlinya..

Selain daripada aspek latihan serta ulangkaji yang dijalankan, kursus ini juga menekankan aspek-aspek keagamaan bagi bersama membentuk ilmiah anak-anak Gayong agar sentiasa membawa Islam ke hadapan. Dengan aktiviti serta lokasi yang dijalankan ianitu di perkarangan Masjid Al-Ridwan Nyior Sebatang, anak-anak Gayong diisi dengan program-prrogram serta kuliah-kuliah oleh ustaz-ustaz dan jurulatih-jurulatih yang telah diberi tanggungjawab. Mudah-mudahan dengan usaha kecil ini mereka pulang bukan sahaja membawa kejayaan serta ilmu Gayong malahan sedikit bekalan ilmu keagamaan yang cuba diterapkan melalui program sebegini.

Sokongan: Antara Para Jemputan Yang Hadir Bagi Majlis Penutupan Program

Semoga dengan hasil usaha kecil ini dapat kami melahirkan generasi muda untuk bersama-sama memelihara serta memperkembangkan seni warisan bangsa ini. Insya'Allah jika betul niat dan cara yang kita ambil Allah s.w.t. akan sentiasa merahmati apa yang kita kerjakan. Pada semua peserta yang telah berjaya untuk program kali ini PSSPGM Bahagian Negeri Pulau Pinang mengucapkan setinggi-tinggi syabas dan tahniah, semoga ini akan dapat membantu untuk membakar semangat kesemua para peserta agar akan lebih bersedia untuk ujian yang mendatang....


Antara Gambar-Gambar Kenangan Pada Program Tersebut
Tiada ulasan:

Mahaguru Silat Seni Gayong/Serantau

Dato'Paduka Daeng Meor Rahman

Pusaka Gayong Pulau Pinang Time Zone..!

Anda Adalah Tetamu Kami Yang Ke.....

Panglima Hitam At Silat TV..

Maklumat/Info Terkini Dari Pusaka Gayong Pulau Pinang

SELAMAT DATANG

Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong Pulau Pinang

 
Semua Anak-Anak Gayong + Skuad Demo!
:: Jemputan Majlis Hari Pencak Warisan Pada 19 Februari Dari Pertubuhan Seni Silat Gayung Penggerak Pulau Pinang
Info Oleh:Cikgu Helmi
 
Anak-Anak Gayong!
::Lawatan Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Najib Ke Gelanggang Pusat PSSPGM,Gurun Kedah pada 25 Februari 2012.
Info Oleh: Cikgu Izani
 
Anak-Anak Gayong!
::Jemputan Ke Majlis Perasmian Anugerah Sandang & Perasmian Gelanggang Pusaka Warisan Di Batang Kali,Selangor Pada 28 Januari 2012 Jam 7.00ptg.
Info Oleh: Cikgu Helmi/Cikgu Ismail IPTB
 
::SEBARANG MAKLUMAT/INFO TERKINI,SILA SMSKAN KEPADA CIKGU HELMI(PANGLIMA HITAM) DITALIAN 012-5633904,
TERIMA KASIH.
 
SALAM UKHUWAH FILLAH BUAT SAHABAT-SAHABAT SEGAYONG SEMUA...
::DIKEMASKINI KALI TERAKHIR PADA 18 JANUARI 2012::

Komuniti Gabungan Anak-Anak Gayong SeMalaysia

Komuniti Gabungan Anak-Anak Gayong SeMalaysia

Bloggers Malaysia

1st Malaysian MPV...

5 Catatan Terbaik Pusaka Gayong Blog...

Kopi Gayong Kini Di Pulau Pinang...

Sebarang pertanyaan atau tempahan kopi gayong sila hubungi Pengedar Tunggal Kopi Gayong Bahagian Negeri Pulau Pinang Cikgu Redzuan di talian 0194090825

Doa Anak-Anak Gayong Di Pusara Mahaguru..

Panglima Hitam

Template by - Abdul Munir - 2008 - layout4all